Velg en side

WordPress er en gratis publiseringsplattform som lar deg enkelt opprette en hjemmeside uten at du trenger å ha noen form for kode eller programmeringskunnskaper. Worpress sitt standard oppsett er nok mest ideell for blogger og sider som oppdateres ofte med ny informasjon.  Men ved å justere den litt (programmering eller 3.parts templates (temaer)) fungerer siden også meget godt for bedrifter. Spesielt om du ønsker å styre den selv, redigere tekst og bilder. Dette gjør du i WordPress sitt eget panel uten at du trenger å skrive i koder. Det blir nærmest som å redigere i et Word-ark.

Og dette helt gratis. Det eneste du trenger å betale for, om du ønsker det. Er ditt eget webhotell og domene, hvor du kan laste opp siden på. Der hvor mange leverandører tar en gitt månedpris for at du skal kunne bruke tjenesten, tar WordPress ingen ting. Ingen oppstartkostnad og ingen månedlig avgift.

Les også: Hvordan lage hjemmeside selv – 5 steg

laptop-593673_1920

WordPress hjemmesider brukes av hele verden.

Hver fjerde nettside du er inne på er laget med WordPress. 59,1% av alle nettsider drevet med en publiseringsløsning er WordPress. Og hele 25,8% av alle nettsider som finnes bruker WordPress. (Kilde: Wikipedia)

Håper det var nok til å gi deg tryggheten på at dette er noe for deg. Som nevnt kan WordPress med hjelp av temaer tilpasses på en helt annen måte. Som blogg kommer du langt med deres standard templates, men hvis du ønsker en firmaside kan det være lurt å benytte seg av et av de mange temaene som finnes der ute. Og jeg skal forsøke å hjelpe deg med hvor du burde starte og hva du burde tenke på.

Gratis Worpress tema

Det finnes også gratis temaer til WordPress. Noen helt kurante. Så hvis du ønsker å holde igjen på pengene kan dette være et alternativ. Det skal dog sies at gratistemaene ofte kommer med ulike begrensninger som vil hindre deg før eller senere. Under har jeg lagt ved link til en side som har listet opp 50+ ulike responsive (mobilvennlig) Worpress temaer som er gratis. Ta en titt å se om du finner en som kan passe deg.

Colorlib – free wordpress themes

shapely-freee-fullscreen-multipurpose-wordpress-theme-1024x760

Betalt WordPress tema (Premium theme)

Har du derimot råd til å betale for et tema ville jeg helt klart anbefalt det. Gratistemaene er ofte kun der for å hanke deg inn. Og videre selge til deg så fort behovet dit kommer. Pris på Worpress temaer varier men du kan komme langt med mellom 50 – 100 $. Under har jeg lagt linker til fire bibliotek / samlesider for WordPress temaer.

Themeforest – Kanskje den største og mest kjente .

Templatemonster – Også en meget kjent samleside med WordPress temaer.

Elegant themes – 351 000 kunder. Denne bloggen bruker «Divi» laget nettopp av Elegant Themes.

Worpress tema bibliotek – Se Worpress sitt eget bibliotek av temaer.

Hva skal du se etter når du velger tema?

Velg et tema som er populært. Det kan du for eksempel se på antall nedlastninger. Jo flere, jo bedre. Det fører ofte også til at de holder temaet oppdatert i fremtiden. En annen ting er å se på kommentarer og vurderinger. Der får du mye informasjon om hvordan temaet fungerer. Er det mye bugs (problemer) og hvor vanskelig er det å sette opp.

Neste er å se på temaenes ulike funksjoner. Får du oppnådd det du vil med temaet. Har den for eksempel integrasjon mot Google kart? Er det mulig å legge inn film som kjører i bakgrunnen? Hvordan layout har menyen? Dette og mye mer må du se på og få til å passe med dine visjoner og tanker. Enkelte ganger nevnes ikke funksjoner som du enkelt kan laste ned som tilleggs moduler (widgets) Dette kan for eksempel være en booking integrasjon eller en delingsfunksjon for sosiale medier på innleggene dine.

Håper dette kan være med på å hjelpe deg på nett. Vi i Nettsprett utvikler nettsider nettopp på denne plattformen. Så skulle du ønske å få hjelp med å sette det opp er det bare å ta kontakt. Har du andre sider med gode temaer eller spørsmål forbundet med innlegget så legg inn en kommentar.

Originally posted 2016-08-04 04:38:23.

Share This