Velg en side

Vårt Søkemotoroptimalisering tips er i førsteomgang å benytte seg av de gratis verktøyene som finnes. Uten disse kommer du ikke særlig langt. De gir deg ideer til nye nøkkelord, forteller deg om konkurransen, og mer spesifikt hvilket nøkkelord du burde legge vekt på i din SEO-strategi.

Les også: Blogginnlegget som ga 12384 potensielle kunder (SEO Case)

Google Keywordplanner (Søkemotoroptimalisering tips #1)

Dette verktøyet bruker du for å finne ut hvilke søkeord du burde sikte deg inn mot og er kanskje det beste søkemotoroptimalisering tipset vi har. Google gir deg statistikk for de ulike søkeordene du plotter inn og gir deg også relaterte søkeord. Du kan derfor legge inn en liste med nøkkelord du selv kommer på og Google utvider denne listen med relevante søkeord. Du får se ca hvor mange månedlige treff hvert søkeord har, konkurransen for det, sesongavhengighet / trender, og ca pris. Konkurransen og pris er rettet mot kampanjer i Google Adwords men er en god indikasjon på hvor stor konkurransen er.

Videre kan du bruke Mozbar som jeg har lenger ned i listen for å gjøre en dypere konkurranse-analyse. Det jeg bruker listen til er å se antall søk for et bestemt ord og få relaterte ord som kanskje kan benyttes. Listen kan lagres om til Excelfil så du selv kan redigere og manipulere litt enklere.

Klikk deg inn til Google Keywordplanner

keywordplanner

Google webmaster tools

Nettredaktørsiden gir deg informasjon om hvilke søkeord som benyttes for å vise siden din. Et søkemotoroptimalisering tips er å laste opp xml-kart over nettsiden din (En generert liste over struktur og de ulike url’ene siden din har) så fort siden din er oppe og går. Når du har lastet opp den kommer Google roboten noe raskere innom siden din. Hos Google nettredaktør får du se antall søk, visninger og klikk for ulike søkeord. Her kan du se hvilken plassering du har for et bestemt nøkkelord, se utviklingen og hvilke sider som får visninger mot de ulike søkeordene. Et avgjørende og grunnleggende verktøy i søkemotoroptimalisering.

Se mer om Google Webmaster Tools.

Google analytics

Kanskje mest interessant for å hente ut statistikk fra nettsiden din og ikke i førsteomgang et søkemotoroptimalisering tips. Men enkelte deler kan også være effektive ift. søkemotoroptimalisering. Du kan f.eks se hvilke landingssider som generer flest kjøp, bestilling, abonnering. Du kan også se hvor mange som kommer inn til siden din via Google, Bing og f.eks Gulesider. Hvilke sider har lavere visninger enn du ønsker og hvorfor?

Google Analytics

Ahrefs

Et annet søkemotoroptimalliring tips er Ahrefs er en betalt løsning for å benytte dets fulle potensiale, men du får gjort mye interessant med «gratisversjonen» også. I søkemotoroptimalisering er linker en viktig faktor for å få «Side-autoritet» også kjent som PR (Page rank) denne fører igjen til en høyere plassering. Ahrefs viser deg hvem som linker til deg og hvem som linker til dine konkurrenter. Dette kan du benytte for å utvide linkbyggingen din. Siden har også mange andre muligheter som «content-explorer» hvor du kan søke på et bestemt tema eller nøkkelord og få opp de mest delte artiklene. Eller se hvordan et bestemt nøkkelord du har optimalisert for oppfører seg i Google. Hvilken plassering har det og hvordan har utviklingen vært.

Se mer om Ahrefs

Mozbar

Sist men ikke minst. Mozbar. Den kan lastet ned som en exstension til Google Chrome eller Firefox. For det meste brukes Mozbar til å sjekke PR (pagerank) Dette viser den med et tall fra 1 til 10 eller 1 – 100 hvis du klikker deg lenger inn. Du kan bruke Mozbar effektivt for å sjekke konkurransen for et bestemt nøkkelord. Si du ønsker å rangere for «Baderomsfliser Oslo» gjør søket i Google, slå på Mozbar og se statistikken. Hvilken pagerank har nettsiden på plassering en, to og tre. Her må du se kontra din egen. Hvis du har en pagerank på 30 og resultatene i toppen har en pagerank på 70 er det lite sannsynlig at du vil klare å utkonkurrere disse med det første. Men derimot hvis de ligger med en pagerank på rundt 20 burde du hoppe inn.

Mozbar Google Extention finnes også til Firefox.

mozbar

Hvis du har søkemotoroptimalisering tips eventuelt andre gratisverktøy du synes burde få sin plass på listen eller kommentarer til en av de nevnte, så sleng inn noen ord under.

Originally posted 2016-09-13 09:48:54.

Share This