Velg en side

Det finnes i dag mange muligheter for en ny hjemmeside. Variasjonen handler ofte om oppsett, eventuelt hvilken plattform siden skal ligge på og pris på hjemmeside. Vi skal her gå i gjennom noen av de ulike mulighetene og gi deg fordelene og ulempene fra vårt perspektiv.

ny hjemmeside

Ny hjemmeside uten oppstartkostnad, men med månedlig betaling

Det finnes mange tilbydere av hjemmesider hvor du i en enkelt program kan legge inn tekst, bilder, velge tema og opprette de ulike sidene for en ny hjemmeside.

Noen av de mest kjente er Wix og Squarespace.

Wix tilbyr nettsider til ca. 100,- kr i mnd. 10 GB lagringsplass og ingen WIX-reklame (Du kan få det billigere ved å gå ned på hastighet, lagringsplass og visning av reklame.) I pakken følger det også med et år med gratis domene. Og valgfri plassering, altså hvis du allerede eier et domene kan du peke nettsiden dit.

Squarespace har mye til felles med WIX. Prisen ligger også omtrentlig på det samme. Rundt 100,- mnd. Og kan brukes som en bedriftsside, portofolio, blogg eller bryllup hjemmeside.

Fordeler med denne løsning slik vi ser det, er en lav oppstartkostnad og sikker drift. Hvis nettsiden skulle komme ut for problemer hacking ol. Vil leverandøren hjelpe deg. Ettersom det ikke er noen månediskostand kan du sette opp siden uten å gjøre en for stor investering. Hjemmesiden skal også være enkel å sette opp uten så alt for mye erfaring.

Ulempene er begrensinger som kommer med programmet. Ofte kan du velge deg ut en template (Side tema) og så redigere ut i fra denne.  Det finnes noen ulike oppsett og du kan selv legge inn tekst og bilde. Det neste punktet vil være at du kun leier en nettside. Den er derfor ikke din, og du gjør deg avhengig av leverandøren for å holde siden oppe. Et annet problem kan være at det ikke alltid er like enkelt å få «plugins» til å snakke sammen med hjemmesiden laget hos tilbyderne. F.eks hvis du har et CRM system du gjerne skulle ha koblet sammen med nettsiden.

Kjøpe nettside. Ingen månedlig kostnad, men en oppstartkostnad.

Denne kan deles opp i to varianter. Den ene er når leverandøren bygger nettsiden uten noen plattform og du derfor vil være avhengig av å ha kodekunnskaper for å kunne redigere innholdet på siden, som for eksempel tekst og bilder. Den andre varianten er når tilbyderen leverer en nettside oppå en plattform. Da får du en ferdig satt opp nettside og har selv muligheten til å redigere innhold i senere tid direkte fra plattformen som benyttes uten noen form for kodeferdigheter.

Vår løsning baseres seg nettopp på dette. Vi tar en pris for nettsiden og så er den din. Ingen månedlig kostnad. Hjemmesiden ligger på plattformen WordPress. WordPress står for 30% av alle nettsider som ligger ute, så en bedre referanse en det blir vanskelig å finne. Vi utfører da ikke løpende vedlikehold og oppdatering av nettsiden, det må i så fall tegnes som en tilleggsavtale.

Få et gratis hjemmeside utkast fra oss – Helt uten forpliktelser.

Fordeler med denne muligheten er at du står fritt til å få en nettside nøyaktig tilpasset dine ønsker. Det er heller ingen løpende kostnader og nettsiden er fullstendig din etter levering. Ulempene vil være en større oppstartspris og at det ikke følger med noen vedlikeholds og oppdateringavtale. Dette kan du i teorien helt fint gjøre selv, men de fleste leverandørene gir deg også muligheten til å tegne en slik avtale.

ny nettside - nettsprett

Gjør det selv med WordPress.

Den siste muligheten vi skal fortelle dere om er å sette opp en ny hjemmeside selv. Jeg vil her snakke om å sette opp en side med WordPress. Det finnes også andre muligheter, men jeg føler WordPress er en klar ener. Både fordi den er gratis, men også det enorme brukerantallet. Brukerantallet tvinger andre tilbydere av programvare til å linke «språket» sitt med WordPress. Som gjør at du sømløst kan integrere ulike løsninger.

Vi har skrevet en artikkel om selve prosessen, den kan du lese mer om her.

Hvordan lage hjemmeside selv – 5 steg

Fordelene med dette vil være pris. Du får det ikke billigere, enn hvis du gjør det selv. Ulempen vil være at det koster i form av tid. Det skal også sies at kunnskap kan føre til noen begrensninger også her, at du ikke helt får det slik du vil, eller har sett for deg.

 

 

Originally posted 2016-09-21 05:58:45.

Share This