Velg en side

Domene er en adresse (URL) på nett. Og kan tenkes på som en gateadresse. Huset er lagt inne i et webhotell og pekt mot adressen din. Så når noen dukker opp på adressen (domenet) din vil de komme rett til hjemmesiden. Domenet brukes som nettadresse for typisk hjemmeside og epostadresse. Ideelt sett vil du har firmanavnet ditt som domene, men det er ikke alltid mulig hvis domenet allerede er opptatt.

Domenesøk

Hvordan finne ut om domenet du ønsker er ledig og hvis det ikke er ledig hvordan se hvem som eier domenet. Enkelte ganger kan domenet være eid av andre, men ikke i bruk. I de tilfellene kan det være lurt å sende en epost til eieren og høre hva som er planene med domenet og eventuelt om det er til salgs. Jo kortere og mer kjente ord desto dyrere er prisen på domenet.

Du kan bruke www.domeneshop.no både til å søke opp domener og for å se hvem som eier domenet.

I dette eksempelet har jeg søkt opp vg.no. Klikk deg så videre inn på eierinfo for å finne informasjon om hvem som eier domenet.

Da får du opp hvem som eier domenet og kontakt info. Da både telefon og epost.

Så skulle det være slik at det ønskede domenet ditt er opptatt. Bruk denne metoden og send eieren en epost eller ta en telefon for å høre om mulighetene dine.

hvordan og hvor burde du kjøpe domene?

Prisen er først og fremst det som er avgjørende her. Så titt litt rundt for å se hvor du får den beste prisen. Under følger noen av sidene du kan benytte for å kjøpe deg domene. Du trenger også ofte et webhotell så det kan være greit å se på prisen for begge deler hos en og samme leverandør. Mitt inntrykk er at de utenlandske selskapene jeg her har nevnt her ligger lavere i pris. Og jeg har selv kun gode erfaringer, spesielt med one.com.

www.godaddy.com

www.one.com

www.domene.no

www.domeneshop.no

www.prosip.no

Søk opp ønsket domenenavn og hvis det viser seg å være ledig fortsett med domeneregistrering.

Norske .no domener

For å kunne kjøpe .no domene trenger du et firma og sette domenet på. Dette krever et organisasjonsnummer enten da fra et enkeltpersons foretak eller AS. Når dette er på plass kan du kjøpe .no domene.

Gratis domene

Det finnes gratis domener du kan benytte deg av. Men det er sjeldent noe positivt med dette. Prisen for domene er også etter mitt syn såpass lav at det alltid vil lønne seg å kjøpe sitt eget. Gratis domene kommer ofte med reklame som vises på siden din. En annen ting kan være at alt du produserer av innhold blir eid og kan brukes av domeneeier. Det er også noe som heter Pagerank som forteller google eller google sin måte å definere hvor god en side er. Dette er en rangering som blir opparbeidet over tid ved linker inn til nettsiden og innhold. Ved å bruke noen andres domene og ikke eget er du med på å bygge opp deres, men ikke noe eget.

Domener til salgs

Det har blitt en business og kjøpe / selge domener. Ettersom enkelte navn kan være veldig ettertraktet. Se på denne siden for å se noen populære domener og prisen for de. Det er en markedsplass for domener.

www.sedo.com

Utløpte domener

Hvis noen ikke betaler regningene sine eller ønsker å avslutte sitt domene havner disse på en «utløpte domener» liste. Her kan du ofte finne domener med god pagerank eller navn som er ettertraktet. Så ta en titt og kanskje gjør en innvestering du kan tjene på ved en senere anledning.

https://www.domeneshop.no/expired

Flytte domene

Mange av leverandørene tillater at du flytter over domene gratis. Hvis du derimot skal bytte adresse er det viktig at du setter opp riktig side redirects (videresendinger) slik at du ikke mister pagerank og får kunde / lesere som klikker seg inn på feil sider. Det må ofte påregnes et lite fall i trafikk ved flytting av nettside, men blir det gjort riktig skal siden komme seg opp igjen slik som før.

Originally posted 2017-04-18 06:08:24.

Share This