Velg en side

Det er mange grunner til å benytte seg av WordPress. Det er enkelt (brukervennlig), gratis og de er store. Fordelene med at de er så store er at andre 3. partsleverandører tvinges til å lage et grensesnitt som enkelt kan kobles mot WordPress. Det kan f.eks være et online boooking system du ønsker å sette inn, eller en epostliste leverandør som Mailchimp, Aweber eller andre. På grunn av størrelsen finnes det også utallige guider på nett som hjelper deg med små og store ting. Du er som regel ikke alene med «problemet» eller den ønskede endringen du ønsker å gjennomføre, og kan således søke opp guider fra andre som har løst problemet eller endringen du ønsker. WordPress er også satt opp for at «alle» skal kunne bruke det. Det trengs ingen kodekunnskaper for å kunne sette opp sider, innlegg eller legge inn bilder. Det er heller mer hvis du ønsker spesifikke endringer at kodekunnskaper kan være nødvendig. WordPress er også gratis.

Hva trenger du?

Domene og webhotell til wordpress

For å komme i gang med WordPress trenger du en plassering hvor siden din skal ligge. Da trenger du å kjøpe webhotell og domene. Hvilken leverandør du velger her er opp til deg. Det finnes mye ulike varianter og de fleste er gode. Noe du burde se på er støtte for WordPress, pris og størrelse. (Størrelse, for det ofte forteller noe om oppe tid og seriøsitet) Når det kommer til støtte for WordPress er ikke dette avgjørende men det gjør prosessen langt enklere for deg. Flere av leverandørene har «1-klikk» installasjon for WordPress som gjør at du slipper jobben å sette opp dette selv. The Pitch har skrevet en fin guide dersom leverandøren din ikke har «1-klikk» installasjon av wordpress.

Vi bruker www.one.com og er meget fornøyd med dem. God kundeservice. Rimelig og har «1-klikk» WordPress-installasjon.

WordPress design

Når du har domene og webhotell klart er neste steg design.

Du kan bruke ferdiginstallert template levert av WordPress. De har også en egen database med flere ulike ferdige templates gratis. De fleste er ganske enkle og passer nødvendigvis ikke med din visjon. Det fine er at det finnes et hav av templates der ute. De fleste her er ikke gratis. Men det er en god investering som løfter siden din og samtidig gjør det enkelt for deg å redigere / styre innhold.

Noen sider du kan bruke for å lete etter templates.

Themeforest

Templatemonster

Colorlib

Det viktigste å se på når du velger template er om den er kompatibel med nyeste versjon av WordPress, hvor mange som bruker den, anmeldelser og hvordan supporten er. Jo flere som bruker den jo tryggere kan du være på at du ikke opplever problemer og hvis du ønsker endringer er det igjen en større sannsynlighet for at andre også har ønsket dette, og du kan derfor finne guider og hjelp til å få det utført.

Pris på hjemmeside med WordPress?

Hvis vi tar utgangspunkt i at en template koster rundt 500,-

Domene og webhotell hos one.com koster 144,- i året. I tillegg koster det rundt 100,- for å opprette .no domene første gang.

Fyll inn Tekst, bilder og annet innhold.

Når WordPress er oppe på domenet ditt og templaten er installert er det tiden for å legge inn innholdet. Som sagt kan dette gjøres helt uten kodekunnskaper. Det er nærmest som å jobbe i programmer som Word eller Powerpoint. Det kan være lurt å tegne opp et lite kart for deg selv med tanke på hvordan du ønsker å strukturere siden din. Hvilke menyer skal være der, undersider osv.

Bilder er med på å skape liv i siden din. Se her for en liste med ulike nettsider hvor du kan laste ned gratis bilder med stor oppløsning.

Trenger du å kunne kode?

I utgangspunktet er svaret nei. Allikevel hender det at du gjerne skulle gjort noen endringer her eller der. Kanskje du kan få hjelp med denne guiden fra dataporten. De har satt sammen en liste med tips og triks for wordpress.

Mulighetene hvis du gjerne skulle endret noe er enten å Google seg frem til andre som har løst samme problem, spørre de som designet templaten om hjelp eller leie inn ekstern hjelp (for eksempel oss).

De viktigste WordPress widgetene du trenger

Tenkte her å ta med 3 av de widgetene vi anser som viktigst for nettsiden din.

Yoast SEO

Setter opp xml kart. og gjør ellers mye riktig og enkelt for deg ift. Søkemotoroptimalisering.

WP Super cache

I enkelhet gjør den siden din raskere.

WP Smush

«Smusher» bildene dine så siden holdes rask.

Håper dette var med på å få deg et steg nærmere nettsiden din. Legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål eller svar.

 

 

Originally posted 2017-04-04 03:19:39.

Share This