Velg en side

Det er fint mulig å sette opp gratis hjemmeside i dag. Det krever heller ingen store kunnskaper, men det vil koste tid. Det vil også kanskje koste informasjonsdeling eller annonseplass på siden. Det finnes svært få tjenester som gir ut noe gratis uten å forvente noe i retur.

Selv vi benytter oss av en gratis hjemmeside løsning. Vi setter opp et gratis hjemmeside utkast, helt uforpliktende. Men med det målet om at du skal like og kjøpe siden vi har laget. Skulle du være misfornøyd med siden ønsker vi heller ikke at du skal betale for den. Les mer om det her.

Men over til hvordan du kan gjøre dette selv. En hjemmeside trenger et sted å ligge (webhotell) og webhotellet må ha en adresse (domene).

Gratis hjemmeside design

Gratis domene

Hvis du ønsker ditt eget domene gratis må du ligge over hos noen andre. For eksempel «www.nettsprett.no/dinhjemmeside» eller «dinhjemmeside.nettsprett.no» det finnes også enkelte andre tjenester som lar deg opprette domene under for eksempel www.dittnettsted.tk

Fordelen med disse tjenestene er at de er gratis. Ulempen er at leverandøren gjerne ønsker noe i retur. Det kan enkelte ganger kun være trafikk til domenet, noe som ikke påvirker deg i alt for stor grad, samtidig som du taper muligheten til å bygge opp en autoritet på ditt eget domene. Andre ganger kan det være at leverandøren av gratis domene deler reklame på siden din, og får således inntekter av det.

Prisen på et domene er ca. 100,- for opprettelse og ca. 100,- per år. En liten, viktig og god investering etter vår mening. «.no» domener kan kun kjøpes av foretak i Norge. Dette er kun prisen for domenet. I tillegg er du avhengig av å ha et sted hvor du kan laste opp siden din. Et webhotell.

Gratis webhotell

For gratis webhotell gjelder mye av det samme som for domenene. Hjemmesiden vil ofte bli lagt over et annet domene, eller under. Fordelene og ulempene er også stort sett det samme.

Prisen for et webhotell ligger på rundt 100kr per år.

Det vil si at for både domene og webhotell koster det ca. 200 per / år. Med en oppstartskostnad på 100kr.

Se om pris og om ditt ønskede doemene er ledig hos www.one.com

Gratis hjemmeside design

Når adressen og hotellet er på plass er det neste å fylle den med informasjon. De fleste tjenestene som tilbyr gratis webhotell og domene har ofte programmer hvor du legger inn ønsket informasjon og kodene blir automatisk generert, slik at du selv slipper å kode.

wordpres gratis hjemmeside

En god løsning men det er også veldig mange andre enkle måter du kan gjøre dette på helt uten kostand. WordPress for eksempel. Den mest brukte plattformen på nett. Med wordpress trenger du ikke hat noen form for kodekunnskap for å få opp. Det samme gjelder for å legge inn informasjon og bilder.

Ønsker du ikke å benytte wordpress kan du laste ned enkle html / css temaer gratis på nett. Dette vil kreve noe mer kodekunnskap for å kunne redigere disse. Videre må du kunne laste de opp til siden med en FTP klient.

Vi har laget en artikkel om hvordan du enkelt kan sette opp en side med wordpress. Les mer om den her.

Ulempene med wordpress og gratis temaer kan være at du ikke får det helt slik du selv ønsker. Hvis du kan gå med på dette, så er det en god løsning. Sett at du har ditt eget domene og webhotell mottar du all gunsten fra de besøkende. Siden din er ikke fylt opp med reklame, eller deler informasjonen fra dine besøkende.

Konklusjon

Så vår anbefaling vil være å kjøpe et webhotell og domene. Så benytter du deg videre av gratisløsningen til wordpress. Det vil koste deg en del timer og sette opp, men bortsett fra det er det nærmest «gratis».

Vi hjelper deg gjerne dersom du ønsker hjelp fra oss enten med å sette opp webhotell og domene, eller om du ønsker et gratis utkast på en hjemmeside.

Les mer om gratis utkast her eller kontakt oss.

 

Originally posted 2016-09-19 05:34:31.

Share This