Velg en side

På grunn av at nettsalg vokser i ekstrem fart popper det også opp mange nettbutikkløsninger for selgere. Det er ikke så lett å vite hvilken nettbutikkløsning som passer best for deg, men vi håper du kommer litt nærmere ved å lese her. Valg av nettbutikk leverandør burde være på bakgrunn av hvilke tekniske ferdigheter som kreves, support, integrasjoner, flaskehalser og pris (Enkelte opererer med ulike pris-pakker basert på antall salg eller kunder, så se og tenk på hvilken pakke som ville passet for din nettbutikk)

Vi har her kun valgt å skrive om 3 alternativer. Shopify, Big Commerce og Magento. Ikke nødvendigvis fordi de måtte passe best til deg, så se også gjennom listen med andre nettbutikk løsninger før du bestemmer deg for hvilken du ønsker å benytte deg av.

Se her for en meget grundig test av ulike plattformer. (engelsk)

Shopify

Hvorfor Shopify først. Ikke nødvendigvis siden den er best, men det er nok den mest kjente nettbutikkløsningen. Hvis jeg bare får en plattform å velge for deg er svaret Shopify. Det er kanskje den mest komplette løsningen for alt fra små til store bedrifter. De har ulike betalingspakker ut i fra hvor mange kunder, transaksjoner og produkter du har. Den kan enkelt integreres med andre tredjepartsleverandører. Du trenger ikke å kunne kode, noe du kanskje er avhengig av med f.eks WordPress eller Magento. (Selv i disse er ikke koding noe du må kunne, men kan komme til gode når du ønsker å gjøre endringer eller ulike tilpassninger) Allikevel er ikke Shopify så tynn / enkel som WIX eller Weebly. Shopify brukes av over 325,000 online nettbutikker.

Noen punkter og grunner til å velge Shopify

 • Prøv gratis (14 dager)
 • Over 100 temaer / design å velge i.
 • Koble direkte til Facebook og selg direkte fra facebook.
 • Over 1500 tilleggstjenester / apps
 • 24/7 support
 • Enkelt (ingen kodekunnskaper nødvendig)
 • Mobilvennlig handlekurv

BigCommerce

BigCommerce er kanskje den nærmeste konkurrenten til Shopify i forhold til størrelse. De har ganske likt oppsett. BigCommerce med noe mindre gratis templates/design å velge i. De tar ikke en prosent per transaksjon slik som Shopify. Over 55 000 nettbutikker kjører med denne løsningen. Blant annet brukt av Martha Steward & Toyota, men også mange i SMB markedet. Kanskje den beste løsningen for deg som trenger et enkelt oppsett uten å være for teknisk av deg, eller avhengig av å lese deg opp for mye.

Noen grunner til å velge Big Commerce

 • Ingen transaksjonskostnad
 • Innebygde tjenester som nyhetsbrev, kuponger, leveringsmetoder, skatt, alayse backend med mer.
 • Templates / design finnes gratis, men ofte ikke like gode som de du må betale for.
 • Integrasjon mot Facebook, eBay, Google Shopping
 • God support, men også med mye guider og intro video du kan se og lese for å sette opp.

Magento

Magento er vi godt kjent med selv og er plattformen vi ofte har brukt for å sette opp sider. Dette er en gratis «open source» tjeneste. De har nesten 1/4 av nettbutikk markedet på nett. Det vanligste er å kjøpe en template eller bruke en gratis template med magento som plattform. Magento kommer også med en standard template du kan bruke, men er da litt avhengig av at den passer med dine produkter / tjenester. Fordelen er klar, ingen måndelig kostnad. Men da er ikke support slik som hos andre betalings-nettbutikkløsninger. Kan du litt om koding eller har noen som kan hjelpe deg kan dette være det beste alternativet. Det er kun ved oppstart og ved eventuelle endringer at koding kan være nødvendig. Brukes blant annet av Burger king, Huawei og Liverpool FC.

Grunner til å velge Magento

 • Gratis nettbutikkløsning
 • Open source og derfor gode muligheter til å endre/tilpasse etter eget ønske
 • 9000+ plugins
 • Utallige guider og videoer på nett med forklaringer på det meste. (dette på grunn av det store antall brukere)

Finnes også en betalingsvariant, men denne til rundt 20 000$ per år. Da kommer support og langt flere innebygde løsninger inkludert.

Andre nettbutikker du kan google opp og ta en titt på er:

Symphony Commerce, CommerceHub, Drupal Commerce, YoKart, Big Cartel, Volusion, Wix, 3dcart, LemonStand, X-Cart Cloud, Etsy, Woo commerce, Square space, WordPress

Prøv denne quizen for å se hvilken plattform som passer best for deg. (Vi går ikke god for at den finner den mest perfekte, men kan være en morsom / enkel løsning å teste ut)

Konklusjon

Ettersom det finnes så mange ulike varianter å velge er det lett å lete seg blank. Mitt tips vil være å bruke en «stor» leverandør som ikke blir for dyr (innenfor ditt budsjett). Fordelen med å velge en stor en er at det ofte finnes mange andre som skriver guider til ulike tilpasninger og endringer. Og 3.parts leverandører stiller ofte med integrasjon mot nettbutikken. Enten det er en betalingsløsning som Paypal/Stripe eller fraktløsning via posten.

Hvis du har andre synspunkter eller tips til andre nettbutikkløsninger som burde være med i listen så legg igjen en kommentar.

Originally posted 2017-04-17 09:28:46.

Share This