Velg en side

Hva er det beste hjemmeside program der ute? Gratis eller betalt? De fleste ulike variantene har fordeler og ulemper ved seg. Jeg skal her prøve å belyse noen av dem for å gjøre ditt valg av webside program noe enklere.

Beste hjemmeside program

Hva er et hjemmeside program?

Et hjemmeside program blir ofte heller kalt et publiseringsverktøy. WYSIWYG (What you see is what you get) er et annet navn som handler mye om det samme. I all enkelhet er programmet ment for å la brukere kunne sette opp nettsider uten å bruke koder men heller enkle grafiske oppsett. Du kan også ofte skrive inn tekst og legge inn bilder i programmet. Programmet generer koder for det du fyller inn slik at websiden viser for eksempel teksten slik du ønsker det.

Gratis hjemmeside program eller betalt?

Det finnes flere ulike varianter av hjemmesideprogram eller publiseringsverktøy.

To av de mest kjente betalte tjenestene er WIX og Squarespace. Her betaler du rundt 100,- mnd for å kunne bruke tjenesten. Generelt sett får du da velge mellom flere ulike templates (temaer). Temaene kommer i ulike farger og med varierende oppsett. Du velger videre den som passer deg best og fyller inn med innhold.

Når det kommer til gratis hjemmeside program kan jeg ikke annet enn å anbefale WordPress. Det finnes ingen andre som er i nærheten av denne løsningen. WordPress er nok i all hovedsak mer tiltenkt en typisk blogg, men mulighetene er enorme. Ettersom det er den største publiseringsløsningen med flest brukere er andre programmer avhengige av å lage løsninger som sømløst kan integreres med WordPress. Grunnen til at jeg sier den er mest for en typisk blogger er de gratis temaene som du kan benytte til å sette opp siden. Er du på jakt etter en mer profesjonell nettside med et tema som passer bedriften din er du ofte nødt til å betale noe mer for det.

Vi setter gjerne opp et gratis utkast til deg med WordPress.

WordPress er en gratis hjemmeside programvare som blir brukt av hver tredje oppsatte nettside.

Hvorfor bruke et webside program?

Programmene er ofte så gode at det ikke har noen negativ innvirkning hverken på websidens design eller plassering i søk. Det er rett og slett en mer effektiv måte å sette opp nettsider på. Det andre er at brukere som ønsker å endre innhold. Redigere bilder og tekst fra tid til annen, eller legge ut oppdateringer / nyheter på siden nå enkelt kan gjøre dette uten å være avhengig av en programmerer som koder inn innholdet.

Vi har satt opp en rask guide for hvordan du selv kan sette opp en nettside med WordPress, les mer om den her. Hvis du ønsker hjelp med å sette opp en nettside med WordPress så trykk deg inn her for å bestille et gratis hjemmeside utkast, eller kontakt oss hvis du lurer på noe.

 

Originally posted 2016-09-23 06:04:28.

Share This